button

Raoul Heertje is comedian, schrijver en tv-maker.
Hij was jarenlang teamcaptain van ‘Dit was het nieuws’, publiceerde verschillende boeken (o.a. ‘Mark Rutte is Lesbisch’), presenteerde Wintergasten en schreef voor Vrij Nederland, Sportweek en het NRC. Ook trad hij op in comedyclubs en talkshows in de VS en Groot Brittannië (o.a. Ruby Wax, Clive James en Jeremy Clarkson).

Samen met zijn broer Eric was hij oprichter van stand-up gezelschap Comedytrain en comedyclub Toomler. In 2014 werden ze er vakkundig uitgewerkt door een aantal comedians. Sindsdien speelt Raoul op de andere comedy-podia die inmiddels zijn ontstaan, vooral natuurlijk op de plek waar het nog om de liefde voor comedy gaat: Club Haug.

De afgelopen jaren schreef en vertaalde Raoul diverse toneelstukken, volgde een opleiding screenwriting in New York, schreef een tv-serie en was coach/regisseur van Pepijn Schoneveld, Glodi Lugungu, Peter Heerschop en Martijn Koning. 

De 8-delige tv-serie over zijn terugkeer naar Israël, die hij maakte met Frans Bromet, is terug te zien via https://www.npostart.nl/het-israel-van-heertje-en-bromet/VPWON_1295665.